keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kobo

Huhhuh. Olipas siinä urakka, kirjoittaa viisi rästiin jäänyttä kirja-arvostelua lähes puolen vuoden ajalta... Eikä tässä tosiaan ole vielä kaikki tuona aikana luetut kirjat, mutta muista en ihan vielä tee arvosteluja, koska kyseessä on sarjoja, joista ainakin toisen arvostelen, kun olen tämän viimeisen, kolmannen osan, lukenut. Tästä syystä nyt kuitenkin arvostelut ja kuvaukset ovat hieman.. lyhyempiä ja eivät ihan niin paneutuneita kuin olisin toivonut kirjoittavani. Halusin kuitenkin näistä teoksista sanoa jotain, ja toivon, että annatte anteeksi, pyrin parantamaan tapani.

Mutta itse aiheeseen!

Olen jo pitempään pohtinut elektronisen lukulaitteen ostamista matkustamista ajatellen. Tahdon aina napata useamman kirjan niin kotimaan kuin ulkomaanmatkoillekin mukaan ja laukuista tuppaa tulemaan turhan painavia. Siksi siis yksi pieni ja kevyt laite ratkaisisi paino-ongelman.
Olen yrittänyt miettiä laitteen hyviä ja huonoja puolia; viitsinkö sijoittaa siihen, tuleeko sitä käytettyä.

Varasimme vastikään kesälomamatkan Kyprokselle (iiiiih, enää 12 päivää!)  ja jälleen tuli aiheelliseksi miettiä tuota e-readeria. Aloin sitten googlettelemaan, löytyisikö jostain sopivaa, joka ei olisi ihan hirveän kallis, mutta tarpeeksi laadukas. Pohdin muun muassa Amazonin Kindleä, mutta totesin sen ehkä piirun verran liian rajoitetuksi ja kalliiksi. Sitten törmäsin jossain kirjablogissa (anteeksi, en enää kuolemaksenikaan pysty muistamaan missä!) keskustelua juurikin samaisesta aiheesta ja joku mainitsi Kobon lukulaitteet. Pakkohan ne oli sitten esiin kaivaa ja meinasin jo hätääntyä, etteikö niitä saisi Suomeen, Kobon sivuiltakaan ei löytynyt jälleenmyyjää Suomessa. Googletin vielä kertaalleen Kobon ja onnekseni huomasin, että Pixmania -nettikaupalla on Koboja valikoimissaan. Ja sieltä tämä hurmuri löytyi ja tilaukseen meni samantien. Halvimman Kindlen kanssa tämähän on aika saman hintainen, mutta Kobo vakuutti minut paremmin kuin Kindle.

Nyt odottelen siis pakettia kotiovelle, jonka pitäisi tulla viimeistään ensi viikolla, toivottavasti vain satun olemaan kotona sopivasti UPS:n jakelijan tullessa... Sillä tahdon tämän ehdottomasti matkalle mukaan!

Kuva TÄÄLTÄ.

Laitteeni on siis kuusi tuumainen Kobo Touch. Varsinainen kaunotar. Ja suurimmaksi osaksi löysin pelkkiä hyviä asiakasarvioita. Kuvan nappasin Pixmania -nettikaupan sivuilta, mistä myös laitteeni siis tilasin. Juurikin tuossa ihanassa valko-turkoosissa värissä.

Innolla täällä odottelen uutta leluani! Olen jo tutkinut Kobon e-kirja kirjastoa ja ainakin kaksi teosta menee saman tien ostoon, kun saan laitteen kätösiini. Näin saan sitten matkalukemista varsin kevyessä muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti