torstai 23. lokakuuta 2014

Kohti kirjamessuja

 
Tänään ne alkoivat, vuoden 2014 Helsingin kirjamessut! Itsehän vietin kuitenkin päiväni iltavuorossa heilumassa kuin heinämies, hullua menoa. Mutta huomenna otan suunnakseni Messukeskuksen. Ensimmäiseksi aion suunnata kuuntelemaan Rikua, Tunnaa ja Mondo -lehden päätoimittajaa Kati Kelolaa, jotka puhuvat maailmanmatkasta ja maailmantuskasta. Tiedän, ettei tämä ole se kirjallisin esiintyminen näillä messuilla, mutta aihe kiinnostaa suuresti, samoin esiintyjät. Rikua ja Tunnaa olen käynyt aiemminkin kuuntelemassa ja herrat osaavat hommansa, joten olen varma, että edessä on varsin mielenkiintoinen 60 minuuttinen.

Harmikseni kaikki esiintymiset, jotka olisin tahtonut käydä katsomassa hajaantuivat vähän hölmösti eri päiville, enkä tänä(kään) vuonna pysty käymään messuilla kuin yhtenä päivänä. Joten joudun jättämään mm. Erik Axl Sundin esiintymisen väliin, (en Varistyttö trilogiaa ole itse vielä lukenut, mutta aion aivan varmasti) kuten myös Rikun ja Tunnan esiintymisen pohjautuen Maailman selitys -kirjaansa ja Dekkarilauantain, jossa olisin päässyt, viime vuonna missattuani, kuuntelemaan Vera Valaa, jonka dekkareista olen pitänyt valtavasti.

Onneksi perjantaillekin on iso nippu mielenkiintoisia esiintymisiä luvassa. Itseäni perjantaina kiehovat Maailmanmatkan ja maailmantuskan lisäksi ainakin nämä:

Lähtölaukaus: Kohti kirjan vuotta 2015!
Keskustelemassa kirja-alan tulevaisuudesta ovat Laila Hirvisaari, Sofi Oksanen, Jörn Donner ja palkittu tietokirjailija, FT Harri Kalha.

Tove Jansson 100 vuotta: Mitä voimme oppia muumeilta?
Ikuisena muumifanina tahdon toki päästä tutustumaan rakastettuihin hahmoihin lähemmin. Esiintyjänä Muumioppaan kirjoittaja Sirke Happonen.

Käsikirjoituksesta kirjaksi
Entisenä pöytälaatikkokirjailijana tämäkin kiinnostaa. Kuinka käsikirjoitus muuntuu kirjaksi? Ja entisenä muuten siksi, etten ole vuosiin pystynyt kirjoittamaan oikein mitään.
Esiintyjinä Anna-Riikka Carlsson, Katja Leino, Nina Karjalainen ja Mari Koli.

Mutta pitäähän sitä jäädä aikaa messualueen läpi koluamiseen ja kirjalöytöjen tekemiseenkin, joten koko päivää ei voi viettää mielenkiintoisia esiintymisiä katsomassa. Viimevuonna kannoin selkä vääränä ison säkillisen kirjoja kotiin, osan itselleni ja osan joululahjaksi. Katsotaan, onko tänä vuonna saalis yhtä hyvä.

Nyt pitänee raapustella vielä mielenkiintoisimmat esiintymisajankohdat ylös, jotta huominen sujuisi jouhevasti, kun joudun aamulla hoitamaan muutamia asioita ennen kirjamessujen maailmaan sukeltamista. Lähtö tulee olemaan todennäköisemmin melko lentävä, koska olen tunnetusti niiiin aamuihminen että.

Palailen kirjamessuista kuvien kera myöhemmin, nautinnollista messuviikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti