torstai 14. helmikuuta 2013

Nora Roberts; Morsiussarja

Gummerus
Nora Roberts; Jotain Uutta     
Alkuteos: Vision in White
Kustantaja: Gummerus 2010
Suomentaja: Heli Naski
Sivuja: 336

  


Gummerus
Nora Roberts; Jotain Vanhaa
Alkuteos: Bed of Roses
Kustantaja: Gummerus 2010
Suomentaja: Heli Naski
Sivuja: 331
Gummerus
Nora Roberts; Jotain Lainattua
Alkuteos: Savor the Moment
Kustantaja: Gummerus 2011
Suomentaja: Heli Naski
Sivuja: 332
Gummerus
Nora Roberts; Jotain Sinistä
Alkuteos: Happy Ever After
Kustantaja: Gummerus 2011
Suomentaja: Heli Naski
Sivuja: 331
Neljä lapsuusikänsä parasta ystävää, ovat kaikkia koskettavan onnettomuuden jälkeen päättäneet perustaa oman yrityksen; Kartanohäät. Lapsuuden hääleikeit saavat siis jatkua.
Häävalokuvaaja Mac, Mackenzie Elliot, floristi Emma Grant, kondiittori Laurel McBane ja Kartanohäiden aivot Parker Brown pyörittävät menestyvää hääbisnestä, mutta jokaisen viereltä puuttuu mies, se oikea.

Miten käy, kun Mac huomaa ihastuneensa Kartanohäiden morsiamen veljeen, eihän Macille rakkautta ole olemassakaan? Linda Elliot-mikälietälläkertaa, on Macin äitinä melko mielenkiintoinen tapaus, mutta jos nainen jotain on saanut iskostettua tyttärensä päähän, on se, ettei rakkaus kestä, on elettävä hetkessä, sitoutuminen pitkällä tähtäimellä ei kannata, tulevaisuuden suunnittelu on typerää. Carter on tuttu kvartetille jo teini-iästä, mutta vasta nyt hurmaavan kömpelö opettaja tulee mukaan kuvioihin, sekoittamaan punapäämme pasmat täysin. (Jotain Uutta)

Entäs, kun tulinen Emma, joka tahtoo Sen Kaiken, perheen, ikuisen ja intohimoisen rakkauden ja uran, ihastuu läheiseen ystävään, jonka tiedetään välttelevän intiimiyttä? Emma on jo vuosia katsellut Jackia sillä silmällä, mutta pyrkinyt änkemään tunteensa komeron perälle, koska kyse on ystävästä, vieläpä Parkerin isoveljen parhaasta ystävästä. Mitä Emma ei tiedä, on se, että myös Jackin katse on jo pitkään vaellellut luvattomasti Emman suuntaan. Jack on kuitenkin lievästi sanottuna hieman sitoutumiskammoinen. (Jotain Vanhaa)

Laurel on koko pienen ikänsä katsellut Parkerin veljeä, Delany, Del, Brownia haikaillen, mutta yrittänyt silti löytää rakkautta muualta. Eihän ystävän, lähes siskon, veljeen sovi koskea. Kiivasluontoinen, ehkä hieman pahansisuinenkin Laurel menettää kuitenkin malttinsa ja tekee jotain, josta ei tiedä katuako vai käyttää tilanne hyödyksi. Saako Laurel Delin avaamaan silmänsä ja ajattelemaan blondia toisin, kuin vain osana kvartettia, yhtenä tämän tytöistä, siskona? (Jotain Lainattua)

Mitä tulee kylmähermoiseen Parkeriin, jonka tiukkaakin tiukempi aikataulu ei yksinkertaisesti anna periksi rakkaudelle. Ei ainakaan vielä. Vaikka kaikki on kyllä suunniteltu etukäteen, komea mies ja rakkaudentunnustus, pieni romanttinen matka jonnekin... Malcolm Kavanaugh, entinen stunt-mies, nykyinen autokorjaamon omistaja, pistää kuitenkin Parkerin sukat pyörimään jaloissa, eikä se käy. Malcolm ei vastaa suunnitelmaa, Mal ei sovi muottiin. (Jotain Sinistä)

---

En ole aikaisemmin Robertsin kirjoihin tarttunut kirjaston, taikka kirjakaupan, hyllyssä. Rakastuin kuitenkin Jotain Uutta -osan kanteen ja koska itsekin hiljalleen suunnittelen omia häitäni, ihastuin ideaan ja lainasin ensimmäiseen Robertsini.

Ja onneksi tartuinkin! Luin nämä hieman väärässä järjestyksessä, sillä lähikirjastostani ei sarjan ensimmäistä osaa löytynyt, joten aloitin kakkososasta. Ja Jotain Uutta olikin luettu kahdessa iltapäivässä ja pakkohan se oli metsästää se ensimmäinenkin osa.

Jälkikäteen kun mietin, ei kirjoissa ollut mitenkään ihmeellistä ja erilaista juonta, mutta silti ne vain imaisivat minut mukaan sivuilleen. Oli ihana sairastelun loppupuolella uppoutua lähes yltiöromanttiseen hömppään.

Robertsin kirjoitustyyli oli mukavan helppoa ja silmät liukuivat vaivatta riviltä toiselle. Nainen hallitsee todellakin lajinsa. Vaikka en yleensä ihan näin umpiromanttisia kirjoja luekaan, niin morsiussarja sai minut kyllä miettimään vakavasti toistekin Robertsin kirjoihin tutustumista. Nimittäin silloin, kun kaipaan jotain täydellistä hömppää.

Siitä vielä lisäpisteitä morsiussarjalle, että sain muutamia varteenotettavia ideoita omia häitäni varten. Nähtäväksi jää, tulemmeko miehekkeen kanssa niitä sitten parin vuoden päästä hyödyntämään, vaiko emme. Mutta suosittelen ehdottomasti naisille, jotka kaipaavat luettavakseen ihastuttavaa hömppää, kunhan muutamat ällöromanttiset kohtaukset eivät haittaa. (;

★★★★☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti