keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kira Poutanen; Rakkautta Borealis

Kira Poutanen; Rakkautta Borealis     
Kustantaja: WSOY 2012
Sivuja: 149


"Muistilista häitä varten:
1. Osta häälehtiä
2. Valitse hääpukujen TOP (1)55
3. Valitse häämarssi (esim. Beyoncén Crazy in Love tai Rihannan Man Down)
4. Valitse häämeikki: kevätmorsiamen pastellisävyt vai Mad Men-tyylinen glamour?
5. Tee vieraslista (korkeintaan 100 170 vierasta)
6. Valitse kirkko ja juhlapaikka
7. Valitse häiden teema: 50-luvun glamour, Barbie ja Ken, William ja Kate vai Keijuhäät?
8. Valitse häiden väritys: vaaleanpunainen, pinkki vai punertava
9. Valitse kakun koristeet: a) muovinen hääpari b) marsipaaninalleja c) prinsessakruunu vai d) joku muu (esim. Sinkkuelämää -sarjan hahmot)?
10. Valitse kakun maku: suklaa, mansikka-marenki vai kinuskiunelma (tai salmiakki!!!)?
11. Valitse kengät: Siniset Jimmy Choot vai mustat Louboutinit?
12. Tee lahjalista: Stockalle, Galeries Lafayettelle, Henkkaan ja Make Up Storeen
13. Varaa häämatka Seychelleille. Tai osta ainakin matkaesite.
14. Keksi, miten saat Ericin kosimaan..."


Vaikka Lara ja Eric ovatkin sopineet, ettei häistä vielä ole puhettakaan, saa kai unelmahäistä tyttö silti haaveilla?
Ranskassa asuva Lara Autio on vakaasti päättänyt saada Ericin kosimaan itseään, mitä pikemmin sen parempi. Tarkkaan laadittua suunnitelmaa neiti päättää lähteä toteuttamaan Suomen Lapissa, missä ranskalainen taiteiljasielu Eric ei vielä ole kertaakaan käynyt. Ei ole kyllä sen puoleen Larakaan.

Lapin kauneudesta ja revontulista huolimatta ei Ericin sydän ota sulaakseen ja pian Lara löytääkin epähuomiossa lohduttajakseen itsensä joulupukin, hieman kimeä-äänisemmän version partaukosta. Tuttuun tapaan homma pääsee vähän livahtamaan rukkasesta ja Lara huomaa testailevansa, miltä Joulupukki suukon sai -joululaulu toimii todellisuudessa. Moinen suudelma on sotkea neidin pasmat täysin ja pistää myös Saa-Eric-Kosimaan -suunnitelman ihan uuteen uskoon. Sitä paitsi, Ericillä näyttää olevan jotain peliä Miss Rovaniemen kanssa.

Eräoppaan itsestään löytänyt Lara Autio, ei kun Lara Borealis, päätyy kuitenkin taas yhden mutkan kautta joulupukin asuisena poron kelkkaan, mutta lumiturpa päättääkin, ettei palaakaan joulupukin maailmaan vaan kiskoo ohjauskyvyttömän neidin mukanaan keskelle metsää. Kumpi pelastaa Laran, suukon saanut joulupukki, vai Miss Rovaniemen kanssa hääsviitissä lepertelevä Eric?

---

Rakkautta Borealis on Kira Poutasen Rakkautta sarjan neljäs osa. Olen myös kaikki aikaisemmat; Rakkautta Au Lait (Ranska), Rakkautta Al Dente (Italia, Capri) ja Rakkautta On the Rocks (Yhdysvallat, New York), lukenut. Poutasen chick-lit onkin ainoaa laatuaan, mitä olen kotimaisilta kirjailijoilta lukenut.

Rakkautta Borealis oli aiemmista kirjoista tuttua hassunhauskaa sähellystä alusta loppuun, mitä ei tosin pituudella oltu pilattu. Loppu hieman ehkä töksähtää ja jäin kaipaamaan vähän lisää toilailua. Näitä kirjoja ei välttämättä ole tarkoitettu sille kypsimmälle yleisölle, mutta minuun nämä uppoavat juuri sopivasti. Poutasen kieli on sujuvaa ja Lara persoonana ihanan hömppä, mutta tiedän, että moni lukee näitä kirjoja hampaitaan kiristellen ja kuvaisivat kirjaa teiniosastolle sopivaksi.

Mutta minähän luen muutenkin teineille/nuorille suunnattua kirjallisuutta siinä missä muutakin, joten tämä tekijä ei haittaa itseäni. Pyysin tätä tosiaan vanhemmilta joululahjaksi ja kivasti sainkin, mutta vasta näin paljon joulun jälkeen ehdin tämän lukea. Olisi ollut kyllä juuri sopivan pituinen junamatkalle Rovaniemeltä kotiin heti joulun alla, mutta silloin kesken oli toinen kirja.

Kokonaisuudessaan minulla ei ole oikein mitään varsinaista pahaa sanottavaa tästä kirjasta, kuin, että 50 sivua olisi voinut mukavasti olla enemmänkin. Pitäisi varmaan tutustua muuhunkin kotimaiseen chick-lit tuotantoon?

★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti